Preskočiť na hlavný obsah
Aktualita

Expedícia na horu KR 2026 m.n.m.

Aktualizované 2023.11.08.

Workshop pre riaditeľov a zástupcov riaditeľov základných škôl, v rámci ktorého sa spolu pozrieme na to, čo nám dáta hovoria o učení (sa) žiakov v školách, ako sa nás to týka a aký vplyv na to môže mať vedenie školy prostredníctvom pedagogického leadershipu. Dozviete sa viac aj o konkrétnej podpore, ktorú RCPU  ponúka pri zavádzaní kurikulárnej reformy školám a vedeniu školy, či o tom ako prinášať zmeny do zborovne.

Workshopové stretnutie bude teda malou ochutávkou toho, ako môžeme spoločne vykročiť na cestu ku kontinuálnemu zlepšovaniu vzájomným vzdelávaním a zdieľaním svojich skúseností počas prípadných pravidelných stretnutí.

V našej organizácii sme presvedčení o tom, že na akomkoľvek vzdelávaní by sa mala zúčastniť aspoň dvojica kolegov zo školy, aby mohla vzájomne spolupracovať pri implementácii námetov, aby dokázala vyhodnocovať a ďalej plánovať. Preto ak ste riaditeľ, radi by sme Vás povzbudili k prizvaniu svojho zástupcu na pripravovaný workshop.

Stretnutím Vás bude sprevádzať Helena Weszelovszká, ktorá má za sebou bohatú prax v oblasti školstva. Najskôr pôsobila ako učiteľka, neskôr ako zástupkyňa riaditeľky základnej školy na Orave, potom bola niekoľko rokov súčasťou Školského úradu v Komárne, odkiaľ sa dostala späť do školy v pozícii riaditeľky školy v ZŠ Rozmarínovej Komárno a po dvoch funkčných obdobiach si spravila krátku odbočku na MŠVVaŠ SR. V súčasnosti pôsobí ako riaditeľka Regionálneho centra podpory učiteľov v regióne Nové Zámky – Šaľa a mentorka Regionálneho centra podpory učiteľov v regióne Galanta.

Druhou lektorkou, ktorá sa k vám bude počas vzdelávania prihovárať je Silvia Szabóová. Svoju pedagogickú dráhu začala ako vychovávateľka, neskôr pôsobila aj ako asistentka pedagóga pri žiakovi s aspergerovým syndrómom a následne osem rokov pôsobila v pozícii zástupkyne riaditeľky školy v ZŠ Rozmarínovej v Komárne, v rámci čoho mala pod palcom organizáciu a realizáciu viacerých celoškolských podujatí. Od minulého školského roka sa stala mentorkou Regionálneho centra podpory učiteľov v regióne Komárno a v tomto školskom roku aj pre región Nové Zámky – Šaľa.

Obe lektorky si pedagogické know – how  neustále rozvíjajú ďalším vzdelávaním, pričom prešli viacerými dlhodobými programami ako Komenského inštitút, Ředitel naživo v Prahe, Expedícia a Civilizácia – konštruktivisticko ladená koncepcia vyučovania.

Budeme radi, ak sa stanete súčaťou nášho workshopu Expedícia na horu KR 2026 m.n.m., tešíme sa na spoločné vzdelávacie chvíle dňa 12.12.2023 od 9:00 do 13:00 hod.  v priestoroch ZŠ Gejzu Dusíka, Mierová 10, Galanta.

V prípade záujmu sa prosím registrujte prostredníctvom registračného formulára do 5.12.2023.

Aktualizované 2023.11.08.