Skip to main content

Rólunk

Szervezetünk, az Innovatív Oktatásért Intézet, 2023. szeptember 1-jétől a Szlovák Köztársaság Oktatási, Tudományos, Kutatási és Sportminisztériumának partnere lett a Regionális Pedagógustámogató Központ (RPTK) létrehozásával a galántai régióban.

Célunk, hogy minden pedagógust támogassunk és segítsünk a szakmai fejlődésében, hogy kibontakoztathassák képességeiket, hogy minden diákjuk lelkesen és elkötelezetten tanuljon, és jól teljesítsen. Workshopokon, mentoráláson, hálózatépítésen és egyéb tevékenységeken keresztül szeretnénk támogatni a pedagógusokat a változás és a folyamatos fejlődés útján.

Mentorálás

A mentorálás az egyik legfontosabb tevekénységünk a tanárok támogatásában. Ezáltal képesek vagyunk célzott, személyre szabott támogatást nyújtani a mentorált személy egyéni igényeinek és szükségleteinek megfelelően. A mentorálás nem a tanári munka ellenőrzésének vagy értékelésének eszköze. Erőssége a mentorált pedagógus lehetőségeinek feltárásában és fejlesztésében rejlik.

Mit nyújthat neked a mentorálás?

Egyéni vagy csoportos mentorálást biztosítunk kezdő és tapasztalt pedagógusok számára, valamint egyéni mentorálást az igazgatóknak és igazgatóhelyetteseknek. A mentorprogramot képzett mentorok, komáromi tanárok vezetik.

Mentort az alábbi űrlapon igényelhet. Mindössze az idődet és a bizalmadat szükséges hozzá.

Workshopok, képzések

Következő tevékenységünk, amellyel a tanárok munkáját és fejlődését szeretnénk segíteni az több gyakorlati workshop, szakmai képzés biztosítása. Workshopjaink közül a tanárok saját preferenciáik szerint választhatnak. Az iskolák egyedi igényeit is igyekszünk teljesíteni az adott iskolára szabott képzésekkel, workshopokkal. Az oktatási minisztérium követelményei alapján a következő területekre összpontosítunk képzéseinkkel: tanterv, inklúzió, digitalizáció, értékelés és innováció.

A workshopok felépítését úgy terveztük, hogy a résztvevők a lehető legtöbb gyakorlati tudást és készséget sajátíthassanak el. Garantáljuk, hogy a résztvevők a megszerzett ismereteket és készségeket azonnal hasznosítani tudják az oktatási – nevelési munkájuk során.

Hálózatépítés

Központunkon keresztül összekötjük a pedagógusokat, iskolákat, fenntartókat és különböző intézményeket, hogy inspiráljuk egymást jó gyakorlatokkal, az iskoláink közös lehetőségeivel és kihívásaival foglalkozzunk, és hogy nyitott iskolákat